VEELGESTELDE VRAGEN

Ben ik een geschikte kandidaat voor deze begeleiding?

Als jouw antwoord op de onderstaande vragen overwegend 'ja' is, dan ben je bij Steph-Up bij het juiste adres:

  • Wil jij jouw huidige situatie aanpakken en een betere toekomst voor jezelf en je gezin creëren?
  • Sta je open voor positieve en opbouwende feedback?
  • Voel jij soms de nood iemand in je leven te hebben die af en toe de situatie eens van op een afstand bekijkt en vervolgens inzichten en advies deelt waar je mee aan de slag kan?
  • Ben je bereid actie te ondernemen om verandering te bereiken?
  • Wil jij een zo optimaal mogelijk leven voor zowel jezelf, als voor je gezinsleden?

Hoe verloopt de begeleiding precies?

Wanneer jij een kennismakingsgesprek aanvraagt, contacteren wij jou om een afspraak vast te leggen. Hierin kan jij jouw vraag of uitdaging(en) verduidelijken en kijken we of Steph-Up jouw geschikte partner is.
Indien dit het geval is, gebeurt een intakegesprek bij voorkeur face to face. Afhankelijk van jouw situatie bekijken we hoe we verder praktisch afspreken. Dit kan via huisbezoeken, telefonisch contact of een bezoek in mijn praktijk.
Tijdens ons kennismakingsgesprek beslissen we welk traject het best bij jou past. Hoe dat verloopt is volledig afhankelijk van jouw situatie. Dit kan via huisbezoeken, telefonisch contact of een bezoek bij mij..

---

Waarom bied je dit ook telefonisch aan?

  • Tijdswinst. Je hoeft je immers niet te verplaatsen naar je coach. 
  • Geen stress om op tijd bij je coach te geraken. Je moet geen files trotseren.
  • Waar je ook bent, je kan van overal je coach bereiken. Afstand speelt geen rol bij telefonische coaching.
  • Je hoeft geen opvang te voorzien voor je kind(eren).
  • Als er plots iets is dat je wil delen, is je coach nooit ver af. Je hoeft maar je telefoon te nemen en een berichtje te sturen, indien dit het traject is waar jij voor koos.

Waarom wordt er gewerkt aan de hand van een traject?

Wanneer bepaalde zaken niet goed lopen is de oorzaak meestal te vinden bij de 3 G's: gedachten, gevoelens, gedragingen. Deze vormen een vicieuze cirkel die een groot deel van onze omstandigheden en zo ook onze ervaring van succes, geluk, vertrouwen, enz. bepalen. Om deze te veranderen is een transformatieproces nodig. Wanneer je gaat werken met enkele sessies krijg je een hoop inzichten mee. Maar de kans dat je na enkele weken terug op dezelfde problemen botst is groot. Je kan het vergelijken met leren autorijden: het is niet realistisch te verwachten dat je - na het krijgen van de theoretische uitleg- zomaar in de auto kan stappen en zonder problemen het hele land rondrijden en vlot kan parkeren. Het is een leerproces dat het nodige geduld en begeleiding vraagt. Ieder proces is uiteraard persoonlijk. Daarom zal de duur en intensiteit van het traject afhangen van jouw persoonlijke situatie.

Wat als ik plots op een probleem stoot en onze afspraak ligt nog veraf?

Ik heb een volledige commitment op jou en jouw gezin. Indien er tussen de vaste afspraken door een probleem is kan je mij dit steeds laten weten via Whatsapp en dan doen wij wat nodig is om die uitdaging samen aan te pakken.

Kan ik ook bij jou terecht als ik geen kinderen heb?

Ja, dat kan zeker. Steph-Up begeleidt mensen op alle levensdomeinen. Onze focusgroep ligt op ouders aangezien ik naast expert in de mindset ook opvoeddeskundige ben.

De basisprincipes van de persoonlijke coaching zijn echter interessant voor iedereen en van toepassing op elk levensdomein.

Indien je graag meer informatie wil over de mogelijkheden voor jou, kan je steeds een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen, waar je met al je vragen terecht kan.