HÉ, IK BEN STEPHANIE !

Steph-Up Stephanie Viaene

Hi, ik ben Stephanie. Als kind groeide ik op in samengestelde gezinnen met één broer bij mijn mama en twee broers bij mijn papa. Mijn mama en stiefvader runden samen een familiebedrijf, waar ik quasi in opgroeide. De druk die het bedrijf op mijn ouders en het gezin legde, heeft een hele invloed gehad op mijn jeugd. Desondanks besliste ik op mijn 18 jaar om bedrijfsmanagement te gaan studeren om in hun voetsporen te treden. Hoewel ik mijn job graag deed en het goed liep, merkte ik na enkele jaren dat ik ver van mijn authentieke zelf was komen te staan. Ik was aan het bouwen aan een droom die niet de mijne was en een droom die nooit mijn levensdoel zou worden.
Sinds mijn tienerjaren interesseer ik mij reeds in de psyché van de mens: Wat maakt mensen zo verschillend? Hoe wordt een persoonlijkheid gecreëerd en welke rol speelt de omgeving hierin? Waarom gaan zo weinig mensen hun passies en interesses achterna? Hoe bereikt iemand werkelijk geluk? En zo kan ik nog even doorgaan…

Ik besloot het roer volledig om te gooien. De afgelopen jaren heb ik mij volledig verdiept in de psyché van de mens. Het waren hectische jaren waar een fulltime job gecombineerd werd met studies, zelfontwikkeling, coaching en een hoop persoonlijke groeikeuzes die me mijn grenzen deden verleggen. Keer op keer kwam ik tot de conclusie dat ons onderbewustzijn ons leven delegeert. Maar hoe krijg je controle over iets wat niet tot je bewustzijn behoort? Ik begon eerst bij mezelf en ging de confrontatie met mijn onderbewustzijn aan. En zo vond ik, na een paar keer goed tegen muren aan te lopen, eindelijk een antwoord op die vraag. Eens je besef hebt van de kracht van je onderbewustzijn gaat er een hele nieuwe wereld open en besef je vooral welke invloed je de wereld op jou laat hebben.

Voor mij kwam dat besef hoofdzakelijk toen ik in contact kwam met een high performance coach, waar ik leerde waarom en hoe ondernemers efficiënt en effectief hun doelen behalen. Ik vond er de toegang tot mijn onderbewustzijn. Wat ik daar leerde, wilde ik met iedereen die ik lief had delen. Want dit, wel dít kan echt ie-de-reen, in elke levensfase gebruiken. Deze principes leggen een gezond en stevig fundament om krachtig in het leven te staan, jouw leven te durven leven en voldaan en gelukkig in het leven te staan. Elke dag opnieuw. Op die manier kan je elke dag je beste versie bovenhalen, zonder de nood te voelen om te gaan vergelijken met anderen. Eens je je dit eigen kan maken... Wauw!

Uiteindelijk verliet ik het familiebedrijf om tijdens mijn studie aan de slag te gaan op de therapeutische dienst en als begeleider van jongeren en hun ouders, in een Orthopedagogisch Centrum voor kinderen met ontwikkelingsstoornissen en gedragsproblemen.

Ondertussen kwam ik zowel privé als professioneel geregeld in contact met ouders die zich machteloos voelden t.o.v. het geluk en/of de toekomst van hun kind. Ze halen elke dag de beste versie van zichzelf boven en schakelen alle mogelijke ondersteuning voor het kind in, maar missen zelf vaak iemand waar ze bij terecht kunnen. Vandaar besliste ik om de kennis en inzichten die ik de afgelopen jaren verzamelde over zowel mindset, persoonlijke groei als opvoeding en ontwikkeling te delen met ouders die zelfbewust en vol verantwoordelijkheid in het leven willen staan en hun kind(eren) willen doen opgroeien tot een krachtige, gelukkige volwassene die authentiek en zelfbewust in het leven staat.

Liefs,

Stephanie Viaene