OPVOEDINGSADVIES

We worden op allerlei vlakken opgeleid, maar doorheen onze schoolcarrière is er geen enkele cursus die ons leert hoe je een kind moet opvoeden. Het is iets dat we doen gebaseerd op eigen ervaringen, buikgevoel en wat we zien in onze omgeving. Daarbovenop is de kans waarschijnlijk dat jouw (ex-)partner, ouders, vrienden,... er een andere strategie op nahouden. Want ook hun ideaalbeeld is gebaseerd op eigen ervaringen en hun persoonlijkheid.
Niet verwonderlijk dat veel ouders zich wel eens onzeker voelen of met de handen in het haar komen te zitten.

Dan kan een professionele en onbevooroordeelde partij goed zijn om de zaken eens objectief te bekijken en advies te geven, rekening houdend met elk individu in het gezin.

Als professioneel pedagoog kan ik goed inschatten hoe een kind, afhankelijk van zijn sociaal-emotionele fase, het best benaderd wordt. Vandaar biedt Steph-Up ook opvoedingstips & -tricks aan. Zo begeleid ik jou en je gezin met vragen over opvoeding. Dat gaat van het aanleren van strategieën en structuren tot manieren om efficiënt te communiceren met elkaar. Dit optimaliseert de ouder-kind relatie, de sfeer binnen het gezin en heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van uw kind.

Hierbij hou ik uiteraard rekening met een aanpak die bij elk individu binnen het gezin past.. Zo kan je jezelf en jouw kind(eren) nóg meer een omgeving bieden die jullie elk verdienen.

Neem contact op voor meer informatie

*Ons aanbod is geen of-of verhaal! Afhankelijk van jouw situatie en vraag, gaan we samen een traject op maat opstellen waar persoonlijke coaching en opvoedingsadvies elkaar mogelijks afwisselen. Zo werken we samen naar een zo optimale omgeving voor jouw kind(eren), waar jij en/of jouw partner ook de ruimte hebben om jezelf te zijn in al jullie facetten.

"Kinderen zijn niet lastig,
kinderen zijn verschillend.
En dat is best lastig."

- Psychogoed